Dak repareren in Breda

Bij een hevige storm kunnen er takken of andere grote voorwerpen tegen uw dakbedekking slaan, met alle gevolgen van dien. Dakpannen kunnen van uw dak waaien, scheurtjes of gaten kunnen ontstaan in de dakbedekking van een plat dak, enzovoorts. In deze gevallen is het sterk aan te bevelen om uw dak te repareren, zodat eventuele lekkage of een grotere schade tijdig voorkomen kan worden. Voor het repareren van een dak in Breda of omgeving helpen onze dakdekkers u graag op weg! Waar mogelijk zullen wij uw dakbedekking zo goed mogelijk repareren en in een uiterst geval kunnen we deze (gedeeltelijk) voor u vervangen. Waterschade aan het houtwerk van uw dak of aan uw muren wordt hiermee voorkomen.

Vormen van dak repareren in Breda

Dakreparatie kan op tal van verschillende manieren, omdat ieder dak een eigen dakbedekking en vorm heeft. Een schuin dak met dakpannen vergt een andere aanpak, dan een plat dak met EPDM-dakbedekking. Door onze jarenlange ervaring in het vak kunnen we u met het overgrote deel van deze dakreparaties in Breda en omgeving helpen.

In sommige gevallen kunt u de schade zelf repareren, bijvoorbeeld als u nieuwe dakpannen op uw dak moet leggen. In andere gevallen heeft u wellicht liever de hulp van een ervaren dakdekker, om er zeker van te zijn dat lekkage of een grotere schade voorkomen wordt. Daarbij gaat het laten repareren van uw dak door een erkende dakdekker vaak sneller, wat u tijd scheelt! Niet ter vergeefs zijn onze dakdekkers professionals, zelf het dak opgaan zonder enige ervaring kan gevaarlijk zijn.

Wat kost het om een dak te repareren?

De kosten hangen af van de schade en het soort dak. De kosten worden opgebouwd uit materiaal kosten en natuurlijk uur tarief van de dakdekker. Vaak worden deze kosten uitgerekend per vierkante meter van uw dak. Allereerst kan het type dak dat u heeft kan de kosten beïnvloeden, zo is een reparatie aan een plat dak vaak net iets duurder dan een reparatie aan een schuin dak. Maar dit is natuurlijk ook afhankelijk van de schade. Is er door de weersomstandigheden een dakpan losgelaten of moet uw gehele dak gerenoveerd worden? Daarom is het dus lastig om vooraf een inschatting van de kosten te maken. Maar gelukkig kan de Dakdekker Breda altijd langs komen voor een dakinspectie en een vrijblijvende offerte opstellen.

Hoe gaat een dakdekker te werk bij het repareren van een dak?

1. Dakinspectie

Allereerst voert de dakdekker een dakinspectie uit. Hierdoor krijgt hij duidelijkheid over de schade en het type dak. Door de dakinspectie kan de dakdekker vast stellen wat er moet gebeuren om het dak te repareren.

2. Het opstellen van een offerte

Nu de dakdekker duidelijk heeft wat uw dak nodig heeft kan hij een offerte gaan opstellen. Deze offerte legt hij aan u voor. Zo weet u precies wat er aan uw dak moet gebeuren en wat de kosten hiervoor zullen zijn. Gaat u akkoord met de offerte? Dan kan er een afspraak ingepland worden! Is het een reparatie die direct opgelost kan worden? Dan kan de dakdekker direct het dak op.

3. De beschadiging schoonmaken

Wanneer de dakdekker het dak op gaat zal hij eerst de beschadiging schoon moeten maken. Hij kan natuurlijk niet te werk gaan wanneer er nog bladeren of takken op de beschadiging liggen.

4. De reparatie

De reparatie zelf is afhankelijk van het type dak en de klus. Heeft uw bitumen dakbedekking op kleine schade? Dan kan de dakdekker dit lokaal op te lossen doormiddel van een reparatiepasta of rubberpasta. Wanneer er op één plek schade is maar uw dakbedekking is voor de rest in goede staat dan hoeft niet heel de dakbedekking vervangen hoeft te worden kan er ook een nieuwe strook dakbedekking geplaatst worden. Wanneer u schade heeft aan dakpannen ziet dit proces er anders uit. De dakdekker kan dan voor u deze dakpannen vervangen echter kan het verschillen of u een schuin of een plat dak heeft hoe deze reparatie er precies uit gaat zien.

WAAROM KIEST U VOOR ONS?

  • Ervaren vakmannan
  • Wij leveren maatwerk
  • Lekkages snel verholpen
  • Deskundig advies

Wij zijn 24 uur per dag, zeven dagen in de week bereikbaar!