Zonnepanelen worden steeds populairder. En dat is niet zonder reden. Het investeren in zonnepanelen is een manier om in deze tijden van lage rente toch een mooi rendement te behalen. Het blijkt dat zonnepanelen al binnen een tiental jaren terugverdiend kunnen worden. De exacte terugverdientijd verschilt uiteraard per type paneel en hangt van de bijkomende kosten af. Maar hoeveel energie wekt een zonnepaneel op het dak eigenlijk op?

Hoeveel energie wekt een zonnepaneel op?

Het maken van een zonnepaneel kost energie. De zonnepanelen worden immers niet van lucht gemaakt. Om deze reden zijn zonnepanelen volgens sommigen helemaal niet vriendelijk voor het milieu. Dat is echter een onzinnig argument. Het produceren van een zonnepaneel kost inderdaad behoorlijk wat energie. Die energie heb je echter na circa 2,5 jaar zelf al opgewekt. Alle energie die verder nog wordt opgewekt, is dus echt goed voor het milieu.

Een zonnepaneel wekt gemiddeld 200 kWh op. Eén kWh kost zo’n € 0,20 waardoor je per paneel ongeveer € 40 op jaarbasis bespaart. Het werkelijke vermogen van de panelen hangt echter van veel verschillende factoren af. Zo is het uiteraard logisch dat een paneel in de schaduw veel minder energie oplevert dan een paneel in de zon. Ook de kwaliteit van het paneel, de wijze van aansluiten, de temperatuur en natuurlijk de zonkracht hebben invloed op de opbrengst van een zonnepaneel. Voor het plaatsen van zonnepanelen kunt u contact opnemen met een specialist.