Een dakdekker kan u helpen met de installatie van verschillende soorten hemelwater afvoersystemen. Het is belangrijk om het hemelwater snel en nauwkeurig af te voeren om schimmelplekken op muren en plafonds tegen te gaan. Wanneer het water namelijk langs uw muren zou lopen, zou dit voor een deel in uw muren kunnen trekken. Een vervelende schimmelplek aan de binnenzijde van de muur is hier vervolgens het gevolg van. Vaak is het zeer moeilijk om een dergelijke schimmelplek te verhelpen! Reden genoeg om voldoende aandacht te besteden aan uw afvoersysteem voor hemelwater.

Ga verstoppingen tegen

Dakdekker lekkage verhelpenBuiten het feit dat water langs uw muren stroomt als u geen hemelwater afvoersysteem gebruikt, kan dit ook gebeuren wanneer uw afvoersysteem verstopt raakt. Kies om deze reden altijd voor een kapje over uw hemelwater afvoersysteem, die u bij de meeste bouw- en hobbywinkels kunt kopen. Vanzelfsprekend kan ook een dakdekker u helpen bij het plaatsen van een dergelijk kapje.
Het idee van deze kapjes is dat het dient als een soort filter, waarmee bladeren en kleine takjes worden tegengehouden uit het afvoersysteem. Wanneer de bladeren in het afvoersysteem terechtkomen zal dit leiden tot het begin van een verstopping, doordat niet alle bladeren met het regenwater kunnen worden meegevoerd door de afvoer. Het restafval zakt hierdoor naar de bodem van de afvoer, met een uiteindelijke verstopping als gevolg.