Bitumen dakbedekkingZeker op platte daken wordt voornamelijk gebruik gemaakt van een bitumen dakbedekking, wat u door een erkende dakdekker kunt laten plaatsen. Het aanbrengen van een bitumen dakbedekking is daarbij ook mogelijk op een licht hellend dak, mocht u bijvoorbeeld een serre achter uw woning willen aanbouwen. Veel mensen weten echter niet precies wat de voor- en nadelen van een bitumen dakbedekking zijn. In dit artikel vertellen we u hier graag meer over, zodat u voor het kiezen van uw dakbedekking een goede afweging kunt maken.

Een van de voornaamste voordelen van het aanbrengen van een bitumen dakbedekking, is de duurzaamheid van het materiaal. Hoewel de levensduur van bitumen dakbedekking afhangt van het type en de toepassing ervan, gaat het doorgaans een lange tijd mee. Daarbij is een bitumen dakbedekking UV-bestendig, wat zeker met de zomerzon een voordeel kan zijn. Verder zijn een uitstekende hechting van het materiaal en de makkelijke verwerkbaarheid ervan twee goede redenen om te kiezen voor het aanbrengen van bitumen dakbedekking.

Brandveiligheid minder goed met bitumen dakbedekking

Naast het grote aantal voordelen van het aanbrengen van een bitumen dakbedekking, kent het materiaal ook een noemenswaardig nadeel. Een bitumen dakbedekking is namelijk minder goed bestand tegen brand, dan andere materialen voor het bedekken van een plat of schuin dak. Zeker in een zeer droge periode als de zomer, kan vuur zich snel over een dak met bitumen dakbedekking verplaatsen. Mocht er brand bij uw buren uitbreken, loopt u hierdoor zelf ook meer gevaar! Een dakdekker kan u meer vertellen over de risico’s die u hierbij loopt.