Lekkages verhelpenEen hevige storm, een flinke hagelbui en bijvoorbeeld takken die te lang zijn geworden, kunnen de aanleiding vormen van een lekkage aan uw dak. Uitermate vervelend, omdat een lekkage vaak lastig te verhelpen is en wel een behoorlijke waterschade aan kan richten. U moet er toch niet aan denken, dat archieven of dierbare fotoalbums die u op zolder gestald heeft, verloren gaan als gevolg van een lekkage aan uw dak. Om dergelijke situaties te voorkomen, biedt een dakdekker de uitkomst voor u! Een dakdekker heeft een ruime expertise in het verhelpen van lekkages aan daken en weet daarbij precies, hoe een dak is opgebouwd. Het vinden van de bron van een lekkage wordt hierdoor een stuk eenvoudiger voor de dakdekker.

Voorkom lekkages aan uw dak

Een lekkage kan naast schade aan uw documenten, ook zorgen voor rottende plekken in het houtwerk van uw dak of bijvoorbeeld schimmels op uw plafond of muren. Dit wilt u uiteraard voorkomen, omdat een schimmel vaak moeilijk weg te krijgen is. Zeker wanneer het vocht van de lekkage al behoorlijk diep in uw muren is getrokken. Soms is het zelfs zo, dat uw muren opnieuw gestuukt moeten worden, om de zwarte wazen van schimmels te verwijderen.

Om een lekkage in de toekomst tegen te gaan, is het sterk aan te raden om eens per (half) jaar een controle aan uw dakbedekking uit te laten voeren door een dakdekker bij u uit de regio. Een dakdekker zal u dakbedekking nalopen op eventuele beschadigingen en beginnende slijtage, zodat een lekkage in de toekomst vermeden kan worden.